|
|
نوشته شده در شنبه 15 تير 1392
بازدید : 343
نویسنده : chaharfasl
|
|
پرداخت زكات طبق دستوراسلام به ريشه كن شدن فقر درجامعه منجرمي شود
- قشم – دبير شوراي زكات استان هرمزگان گفت: اگر همه مردم طبق دستور دين مبين اسلام به زكات عمل كنند، ريشه فقر در جامعه از بين خواهد رفت.
به گزارش ايرنا حجت الاسلام هاشمي پور روز پنجشنبه شب درهمايش اعضاي شوراي زكات شهرستان قشم در محل سالن غدير فرمانداري اين شهرستان افزود: علت وجودي فقر در يك جامعه اين است كه حق فقراء به آنها داده نمي شود.
به گفته وي زكات درواقع حق فقراست كه بايد توسط افراد توانمند طبق ضوابط ديني به آنها داده شود و اين فرايند زماني اتفاق مي افتد كه افراد به حق واقعي خودشان قناعت بكنند و مازاد بر حق خودشان را به فقراء بدهند.
وي با اشاره به اينكه هركس مسئوليت دادن زكات به خويشاوندان خود را بعهده بگيرد، در جامعه فقيري وجود نخواهد داشت، تصريح كرد: زكات از اساسي ترين مسائل دين اسلام است و مخصوص نجات فقراست.
دبير شوراي زكات استان در بخش ديگري از سخنان خود شرط گذاشتن براي دادن زكات را نكوهش كرد و گفت: سيستم تشويقي دولت در بحث زكات يك ابتكار جمهوري اسلامي ايران است و هدف از آن احياي مناطق محروم بوده و درست نيست كه ما دادن زكات را مشروط به رسيدن بودجه تشويقي دولت بكنيم.
حجت الاسلام هاشمي پور با اشاره به اينكه زكات براي پروژه هاي عمراني مناسب نيست، يادآور شد: اما اينكه مردم يك منطقه تشخيص دهند از زكات براي عمران وآّباداني آن منطقه استفاده شود و چون يك عمل عام المنفعه است، اشكالي در آن وجود ندارد.
به گفته وي با توجه به فقدان نظام جامع جمع آوري زكات، ميزان دقيق كل زكات هاي داده شده در كشور معلوم نيست ولي مردم ايران شايد بيشترين زكات را در ميان كشورهاي اسلامي مي پردازند.
وي سهم تشويقي شهرستان قشم را كه دولت در سال گذشته در بحث زكات به اين شهرستان پرداخت كرد در استان هرمزگان بيشتر از بقيه شهرستان ها اعلام كرد و گفت: نظر شوراي زكات استان اين است كه خيرين زكات خودشان را به كميته امداد امام خميني(ره) بدهند و هزينه شدن وجوه زكات نيز حتما بايد با هماهنگي امام جمعه مركز شهرستان به عنوان رييس شوراي زكات شهرستان صورت بگيرد.
براساس اين گزارش امام جمعه و رييس شوراي زكات شهرستان قشم نيز در اين همايش پرداخت و جمع آوري زكات را از نشانه هاي حكومت صالحان در جامعه دانست و گفت: با پرداخت زكات فاصله طبقاتي در بين مردم كم مي شود و محروميت ها از بين مي رود.
حجت الاسلام رضا جوكار افزود: بعضي ها فكر مي كنند با دادن زكات ضرر مي كنند، درحالي كه انسان در سايه پرداخت زكات به آرامشي دست مي يابد كه بزرگ ترين بركت خداوندي است.
وي تعديل ثروت را در جامعه يكي از آثار اجتماعي پرداخت زكات دانست و تصريح كرد: مردم بايد بدانند كه اگر زكات بدهند چه پيامد هايي دارد و اگر زكات ندهند چه اتفاقي خواهد افتاد.
به گزارش ايرنا امام جمعه اهل سنت قشم نيز در اين همايش زكات را يك فريضه ديني و از اركان اسلام خواند و گفت: خداوند نماز و زكات را باهم مي خواهد و در قرآن كريم از 30بار كه كلمه زكات به معني شرعي آن بكار رفته است، 28بار در كنار كلمه نماز آمده است.
شيخ عبدالرحيم خطيبي با تشريح روش پرداخت زكات در اسلام رعايت عدالت در اين امر را مورد تاكيد قرار داد و افزود: از پرداخت زكات به كساني كه تظاهر به فقر مي كنند بايد جلوگيري شود و حفظ كرامت انساني فقراي واقعي نيز در اين خصوص بايد لحاظ شود.
براساس اين گزارش يوسف كارگر معاون سياسي و امور اجتماعي فرمانداري شهرستان قشم وپرويز همتيان مدير كل رسيدگي به شكايات سازمان منطقه آزاد قشم نيز در اين همايش در خصوص ديدگاه دستگاه متبوعه خود درباره زكات مطالبي را مطرح كردند.
به گزارش ايرنا در اين همايش از سه نفر از دهياران شهرستان قشم به نام هاي احمد بدوي، ياسين ايماني و قويدل بخاطر تلاش هاي شان درخصوص جمع آوري زكات با اهداء لوح و هدايا تقدير شد
:: برچسبها:
تور كيش ,
|
|
|